Ajax huurt Juanfran, Lazovic in Duitsland

Vlak voor de start van de Nederlandse voetbalcompetitie heeft Ajax een nieuwe speler toegevoegd aan de selectie: Juan Francisco García, beter bekend onder zijn voetbalnaam Juanfran. De Amsterdamse club bereikte gisteren overeenstemming met het Turkse Besiktas over het uitlenen van de 29-jarige aanvallende middenvelder uit Spanje.

Ajax huurt hem voor de periode van een jaar met het recht op koop. Het contract gaat per direct in en loopt tot 1 juli 2006. Juanfran is geboren in Valencia en speelde vanaf 1994 tot 2004 in de Spaanse competities, voor Levante, Valencia en Celta de Vigo. Vorig seizoen kwam hij uit voor Besiktas. In totaal speelde de linksbenige aanvaller 217 wedstrijden in de Spaanse competities en maakte hij zeven doelpunten. Juanfran is Spaans international.

Feyenoord heeft Danko Lazovic en Gianni Zuiverloon tijdelijk ondergebracht bij een andere voetbalclub. De eerste speelt, indien hij zelf de laatste formaliteiten afwikkelt, het komend seizoen op huurbasis voor het Duitse Bayer Leverkusen, de tweede is voor zes maanden uitgeleend aan RKC Waalwijk.

Lazovic heeft bij Feyenoord nog een contract tot 2008, maar de Servische aanvaller ziet voor zichzelf weinig (speel)mogelijkheden in Rotterdam-Zuid. ,,Bij Leverkusen heb ik meer kans om te spelen dan bij Feyenoord'', aldus de speler op de website van de club. ,,Hier zijn zes kandidaten voor de posities in de aanval, daar zal ik met Voronin en Berbatov moeten vechten om twee plaatsen. Ik hoop in Duitsland de echte Danko Lanzovic te kunnen laten zien.''

Lazovic nam gisteren al afscheid in Rotterdam. Hij mag dit weekeinde echter nog niet spelen voor Leverkusen, mocht zijn tijdelijke overgang formeel beklonken worden. Hij heeft nog een schorsing van één duel uitstaan naar aanleiding van zijn rode kaart, eind vorig seizoen opgelopen in het duel tegen Heerenveen.

Ook verdediger Zuiverloon (18) zal dit seizoen naar verwachting weinig aan spelen toekomen bij Feyenoord. ,,Voor zijn ontwikkeling is het goed dat hij bij RKC zo veel mogelijk ervaring op eredivisieniveau opdoet'', lichtte coach Erwin Koeman toe. ,,Daar profiteren wij ook van als hij hier uiteindelijk weer terugkeert.''

Het `Milan-sprookje' van de Nederlandse verdediger Harvey Esajas is voorbij. De club uit de Serie A heeft het contract van de 31-jarige voetballer niet verlengd. Esajas kwam vorig seizoen na twee jaar zonder profvoetbal dankzij zijn vriend Clarence Seedorf terecht bij AC Milan. Alleen in het bekerduel met Palermo mocht de verdediger enkele minuten opdraven. Esajas blijft actief in het Italiaanse voetbal. Hij vertrekt naar AC Legnano, dat uitkomt in de Serie C. Bij die club speelt ook Chedric Seedorf.