Aankoop neptas kostte 3.300 euro

De aankoop van een nagemaakte merktas heeft een stel Nederlandse toeristen in Venetië veel geld gekost. Zij kregen een boete van 3.300 euro, omdat de politie bij een controle ontdekte dat zij van een straatverkoper een nepmerktas hadden gekocht. Zij hadden daarvoor 30 euro neergeteld. Dat meldde de teletekst van de Italiaanse RAI-televisie gisteren. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de verkoper van de tas. Bij de controleactie van gisteren heeft de politie in het centrum van de stad vierhonderd namaakmerktassen in beslag genomen. De politie van Venetië hanteert een zero-tolerancebeleid sinds op 14 mei een wet van kracht is geworden om het merkenrecht te beschermen. Wie een namaakartikel koopt, kan rekenen op een forse boete. Niet alleen de veel door straatverkopers aangeboden nagemaakte tassen, maar ook zonnebrillen en T-shirts kunnen de koper in financiële problemen brengen.