LEZINGEN

DEN HAAG

T/m 11 sept is de tentoonstelling `Liefde, literatuur en dood' te bezichtigen over het werk van Jeroen Brouwers. Foto's, aantekeningen, brieven, handschriften en parafernalia brengen zijn schrijverschap in kaart. Di t/m vr 10u-17u. za & zo 12u-17u. Letterkundig Museum, Prins Willem-Alexanderhof 5. Inl 070-3339666 & www.letterkundigmuseum.nl

De tentoonstelling Literaire portretten: foto's van Eddy en Tessa Posthuma de Boer toont t/m 4 sept een selectie van de literaire portretten van vader en dochter. Van Büch, Grunberg, Japin en Nescio tot Palmen, Rosenboom, Uphoff en Wolkers. Di-vr 10u-17u. Za-zo 12u-17u. Letterkundig Museum, Prins Willem-Alexanderhof 5. Inl 070- 3339666 & www.letterkundigmuseum.nl

Op 13 aug (14u) vindt voor de 5de Poëzie aan de Waterkant plaats. Mmv o.a. Daniel Dee, Tom Zinger, Anneke Claus, Christiaan Mooiweer, Alex Franken, Hans Leurs & band. Presentatie: Diann van Faassen en Harry Zevenbergen. Theeschenkerij en roeibotenverhuur De Waterkant (t/o Haringkade in het Westbroekpark) Programma: www.subliterair.org

EINDHOVEN

nOp 19 aug (20u) is er ter afsluiting van de overzichtstentoonstelling van het werk van de Belgische kunstenaar Jef Geys (Leopoldsburg, 1934) een discussie rond het werk 'Politiek aspect van een emotie' uit 1971. Mmv Mr. Guus Sluijter, Mr. Lidia Ritzema en Mr. Guy van Doorn. Van Abbemuseum, Bilderdijklaan 10. Inl 040-2381000 & www.vanabbemuseum.nl