HONGARIJE

Sziget Festival Begonnen als undergroundevenement is het Sziget Festival in de Hongaarse hoofdstad Boedapest uitgegroeid tot één van 's werelds grootste popfestivals. Het wordt voor de 13de keer gehouden op het Óbudai-sziget (Hongaars voor eiland). Polen, Slowaken, Hongaren en Slovenen kamperen er tussen de podia en maken vuurtjes voor het grillen van vlees. Steeds meer jongeren uit West-Europa ontdekken Sziget. Naast theater- en dansvoorstellingen bestaat het programma vooral uit muziek – van gitaarrock tot en met wereldmuziek, blaaskapellen uit Servië en experimentele jazz.

Grote acts dit jaar zijn Nick Cave, Khaled, Franz Ferdinand, Mory Kante en de Buena Vista Social Club.

Sziget Festival: Óbudai-eiland in Boedapest. Nog tot 17 aug;

www.szigetfestival.com Snel nog een vliegticket boeken kan op www.skyeurope.com

Meer Hongarije op pagina 31.