EN VERDER

Kunst op Sail

Van 17 tot en met 22 augustus is Amsterdam voor de 7de keer thuishaven voor Sail. Er worden circa 20 Tall Ships en 500 historische zeil- en motorboten in de Amsterdamse IJhaven verwacht. Bijzonder is dat dit jaar voor het eerst ook moderne schepen te zien zijn. Voor het Muziekgebouw aan het IJ liggen snelle oceaanracers en hypermoderne schepen afgemeerd. In het Muziekgebouw is een tentoonstelling ingericht over 25 jaar Nederlandse Jachtbouw. Daar zijn ook de Haven van de Toekomst en nautische films te zien. Nieuw onderdeel van het evenement is Art for Sail waarbij kunstenaars aan het werk zijn op op kades en schepen. De kunstenaars komen van verschillende academies in Nederland, zoals de Gerrit Rietveld Academie, de Rijksakademie voor Beeldende Kunsten, etc Een kwart van de deelnemende kunstenaars is internationaal. Een vakjury stelt na het evenement een top5 samen. De tentoonstelling van Art-for-SAIL wordt vanaf 18 augustus opgebouwd in de bagagehal en is toegankelijk voor bezoekers.

Inl www.artforSAIL.nl

Prenten & Papier

In Bredevoort Boekenstad wordt op 13 augustus een Paperassen- Prenten- en Papiermarkt georganiseerd. De markt wordt gehouden op het plein t Zand. Het aanbod bestaat uit landkaarten, affiches, prenten, lithografiën, strips, catalogi, brochures, gidsen, reclamemateriaal, plaatjesalbums, ansichtkaarten, bordspelen, programmaboekejes, voedselbonnen etc.

Za 13 en zo 14 aug 9-17u.

Kunst op lokatie, Buren B!zonder!

p zaterdag 13 en zondag 14 augustus vindt het 4de weekend plaats van de 2de editie Kunst op lokatie, Buren B!zonder. Ruim twintig kunstenaars (en 25 gastkunstenaars) in de gemeente Buren stellen hun ateliers open van 13-17u. Bezoekers kunnen persoonlijk kennis maken met de kunstenaar en zijn of haar werk. Bezoekers kunnen kennismaken met een breed scala aan kunstuitingen zoals fotografie, beelden, grafiek, schilderijen. Verder kan een bezoek worden gebracht aan de beelden- en geurtuin Theodoratha, de galeries Villa Zomerlust en Nieuw Beerenburght. Bezoekers kunnen een eigen maken via www.kunstoplokatie.nl

Dia's en natuur

Op donderdagavond 18 augustus vertoont fotograaf Maas van den Ruitenbeek zijn mooiste dia's in het Natuuractiviteitencentrum Zandenbos van Staatsbosbeheer. De voorstelling begint om 20u en duurt, met pauze, zo'n 2 uur. De toegang is € 3,00.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij het Natuuractiviteitencentrum, telefoon 0341 - 252 996. Adres Plesmanlaan 2 in Nunspeet, tegenover de uitkijktoren van het Veluwetransferium.

Licht van de Oude IJssel

Vanaf vrijdag 12 augustus tot en met 9 oktober wordt in het Stadsmuseum Doetinchem een film met als titel: als stromend water. In twee ruimtes worden op een groot scherm beelden vertoond waarbij de bezoeker zich varend waant op een vrachtschip van Doesburg naar Doetinchem. Onderweg ziet men de voorbijtrekkende schoonheid van het water, landschap en de oevers van de Oude IJssel. In de andere ruimte glijden de beelden voorbij wat men achter zich laat. Bruggen gaan open en dicht, watervogels vliegen op en het riet wuift langs de kanten.

Stadsmuseum, Grutstraat 27, Doetinchem. Inl 0314-335557. Open di t/m zo 13-17u. Entree gratis.

Hoenderrassen in Arnhem

Op zaterdag 13 augustus zijn in het Openluchtmusuem oud-Nederlandse hoenderrassen te zien zoals Groninger Meeuwen, Nederlandse Uilebaarden en Kraaikoppen. Leden van hoenderclubs tonen het publiek welke rassen en kleurslagen door hen worden gehouden. Zij geven ook voorlichting over het houden van hoenders. Bij het Kindererf is er uitleg over de verschillende eieren die er in Nederland zijn en maakt een kok eiergerechten.

Nederlands Openluchtmuseum, Schelmseweg 89, Arnhem. Dag 10-17u. Inl 026 357 61 11 & www.openluchtmuseum.nl