De Cler in selectie Nederlands elftal, Van Bommel niet

Tim de Cler is de enige debutant in de selectie van het Nederlands elftal dat komende woensdag in Rotterdam een vriendschappelijke interland tegen Duitsland speelt. De 26-jarige verdediger van AZ staat vermoedelijk ook in de basisopstelling, bevestigde bondscoach Marco van Basten vanmiddag op een persconferentie in Zeist. Oud-Ajacied De Cler, die zeven keer actief was voor Jong Oranje, is op papier de enige linksback in de 21-koppige selectie van Oranje. Giovanni van Bronckhorst van Barcelona die deze positie het afgelopen seizoen meestal innam, is door een kuitblessure een aantal weken niet inzetbaar. Zijn clubgenoot Mark van Bommel is wederom om voetbaltechnische redenen gepasseerd door de bondscoach. Robin van Persie is wel opgeroepen voor voor de wedstrijd tegen Duitsland, volgens de bondscoach een sparringpartner voor de WK-kwalificatieduel van volgende week zaterdag bij Armenië. De volledige selectie van Oranje: Van der Sar en Timmer; Boulahrouz, Bouma, De Cler, Heitinga, Kromkamp, Lucius, Opdam; Cocu, De Jong, Landzaat, Maduro, Sneijder en Van der Vaart; Babel, Kuijt, Makaay, Robben, Van Persie en Van Nistelrooy.