Stones vinden Bush hypocriet

,,You call yourself a patriot, well I think you're full of shit'', zingen de Rolling Stones op hun nieuwe album A Bigger Bang. Dat de oude rockers hiermee de Amerikaanse president bedoelen, wordt nergens expliciet gezegd. Maar in een interview met het Amerikaanse tijdschrift Newsweek geeft zanger Mick Jagger deze week toe het nummer Sweet Neo Con op het lijf van George W. Bush te hebben geschreven. Als openingszin van het nummer zingt Jagger: ,,You call yourself a Christian, I call you a hypocrite''. In het refrein sneert hij: ,,How come you're so wrong, my sweet neo-con.'' Platenmaatschappij Virgin Records houdt het op een nummer met ,,een politieke boodschap over het moralisme van het Witte Huis''. A Bigger Bang is het eerste studioalbum in acht jaar en omvat zestien nummers. De plaat verschijnt op 6 september en wordt op 22 augustus voorafgegaan door de single Streets of Love. Op 21 augustus beginnen de Rolling Stones in Boston aan een tournee die hen in de zomer van 2006 naar Europa brengt.