Nationale Ballet heeft nieuwe balletmeesters

Artistiek directeur Ted Brandsen van Het Nationale Ballet heeft Eve Lawson (41) en Guillaume Graffin (40) aangetrokken als balletmeesters. De Amerikaanse Eve Lawson heeft de School of American Ballet afgerond, waarna zij bij het Kansas City Ballet en het Miami City Ballet heeft gedanst. Van 1988 tot 2002 was zij balletmeester bij het Miami City Ballet. Sinds 2003 was Lawson balletmeester bij Dance Theatre of Harlem en repetitor van de George Balanchine Trust. In die hoedanigheid heeft zij vele balletten van George Balanchine over de gehele wereld ingestudeerd. De Franse Guillaume Graffin heeft het conservatorium in Parijs en de balletacademie van de Parijse Opera doorlopen. Daarna is hij door Rudolf Noerejev gevraagd om bij het Ballet van de Parijse Opera te dansen. Na enkele jaren heeft hij de overstap gemaakt naar het Ballet van Monte Carlo. In 1988 haalde Mikhail Baryshnikhov hem naar het American Ballet Theatre, waar hij sinds 1998 les gaf.