Haagse wethouder stapt op

De Haagse wethouder Pierre Heijnen (PvdA) vertrekt uit de gemeentepolitiek, zo heeft hij gisteren per brief laten weten. Heijnen, wethouder van onderwijs, sociale zaken, werkgelegenheid en integratie, maakte twintig jaar deel uit van het gemeentebestuur. Hij was twaalf jaar raadslid en acht jaar wethouder voor de PvdA. ,,Zeker in het politieke bestuur zijn verandering en doorstroming noodzakelijk'', zo schrijft Heijnen. De geboren Hagenaar zegt op dit moment geen uitzicht op ander werk te hebben, maar sluit een nieuwe baan in de politiek niet uit. Zelf refereert hij aan mogelijke burgemeestersverkiezingen in 2010.

Rectificatie / Gerectificeerd

In het artikel Haagse wethouder stapt op (11 augustus, pagina 3) staat niet wanneer wethouder Heijnen vertrekt. De wethouder doet dat in april 2006, na de nieuwe gemeenteraadsverkiezingen.