Bouaouzan gaat in beroep tegen straf om keiharde tackle

Rachid Bouaouzan gaat in beroep tegen de voorwaardelijke celstraf en 200 uur dienstverlening die de Rotterdamse rechtbank hem gisteren oplegde. De 21-jarige profvoetballer van Sparta stelt dat hij op 17 december 2004 tegenstander Niels Kokmeijer (ex-Go Ahead Eagles) niet met opzet zwaar lichamelijk letsel heeft toegebracht. De raadsvrouw van Bouaouzan, die eind vorige maand voor vrijspraak pleitte, reageerde teleurgesteld op het vonnis. ,,Wij blijven volhouden dat er van opzet geen sprake was en dat Rachid de bal wilde spelen en niet de tegenstander. Er is hooguit sprake van grove onachtzaamheid. Ik hoop dat we het gerechtshof in Den Haag daarvan wel kunnen overtuigen.'' Kokmeijer, die zijn loopbaan als profvoetballer na de schop moest beëindigen, is blij dat de rechtbank met de straf een signaal heeft afgegeven. ,,Het ging mij niet om hoeveel maanden hechtenis of hoeveel uur dienstverlening Bouaouzan zou krijgen. Wel dat hij schuldig zou worden bevonden. Dat is nu gebeurd. Ik denk wel dat hiervan een voorbeeldfunctie uitgaat.''