Winst Lenovo hoger

Het Chinese pc-concern Lenovo, dat vorig jaar december de verlieslijdende pc-divisie van IBM overnam en de facto in april inlijfde, heeft in het tweede kwartaal 6 procent meer nettowinst geboekt dan een jaar geleden. Dat heeft Lenovo vandaag bekendgemaakt.

De meeste analisten waagden zich niet aan een voorspelling, maar de enkeling die dat wel deed zat er met de prognose flink onder. De financiële wereld zag uit naar de kwartaalresultaten, omdat daaruit voor het eerst kon blijken hoe Lenovo de overname van IBM's pc-divisie verwerkt had.

De kwartaalwinst kwam netto uit op 37,1 miljoen euro. De omzet van Lenovo verdrievoudigde tot 2,04 miljard euro. Lenovo kocht de pc-divisie van IBM voor 17,5 miljard dollar, waarbij het financiële hulp kreeg van Amerikaanse investeringsmaatschappijen.

IBM nam op zijn beurt een belang in Lenovo van 13 procent. Eerder hadden de Chinezen van Lenovo gezegd dat de omzet zou verviervoudigen.