Van het vliegtuig naar de file

Geografisch lijkt het makkelijker, maar hij moet nog steeds lang reizen. John Smeets (40) is sinds kort algemeen directeur van MeesPierson Nederland. Hij was de afgelopen maanden vaak in België, Duitsland en Spanje te vinden voor projecten bij het Belgisch-Nederlandse financiële concern Fortis, de moeder van MeesPierson. ,,Nu moet ik van Rotterdam naar Amsterdam, een reis die vaak overeen komt met een korte Europese vlucht'', zegt Smeets met een verwijzing naar de files tussen de twee steden. Zijn nieuwe functie brengt een nieuw werkveld. ,,Ik heb me nog nooit beziggehouden met private banking (bankieren voor welgestelde particulieren)'', zegt Smeets, die al 25 jaar bij Fortis werkt en voor de internationale projecten actief was als regiodirecteur West-Nederland. In die functie had hij de leiding over een kleine 100 mensen, nu heeft hij zo'n 400 werknemers onder zich werken.

personalia@nrc.nl

    • Heleen de Graaf