Reisorganisatie betaalt begrafenis

De verzekeraar van reisorganisatie Intertrek draait toch op voor de kosten van de begrafenis van drie omgekomen deelnemers aan een riskante wandelvakantie in de Sierra Nevada, vorig jaar. Het is volgens directeur P. Boorsma van Intertrek de uitkomst van een schikking tussen de verzekering en advocaten van de nabestaanden. De betaling moet niet beschouwd worden als een erkenning van schuld. ,,Voor deze oplossing is gekozen om langdurige en pijnlijke procedures te voorkomen.'' Een reisleidster van Intertrek begon in mei 2004 met elf mensen aan de beklimming van de berg Mulhacen in Zuid-Spanje. De groep werd overvallen door harde wind en sneeuwbuien. Twee vrouwen uit de groep keerden terug naar het hotel, voordat de groep in de problemen raakte. Drie wandelaars overleden. Justitie in Spanje besloot de reisleidster niet te vervolgen.