Peijs is tegen verlaging snelheid op A15 en A16

Minister Peijs (Verkeer, CDA) wil geen verlaging van de maximumsnelheid op de autowegen A15 en A16 langs de Drechtsteden. Dat heeft de minister de gemeentebesturen van acht gemeenten in het gebied laten weten. Deze hadden bij drie ministeries aangedrongen op verlaging van de maximumsnelheid naar 80 kilometer per uur om de verslechterde luchtkwaliteit te verbeteren. De verlaging naar 80 kilometer per uur zou moeten worden ingevoerd op de A16, op de A15 ter hoogte van Barendrecht en Ridderkerk en op de A15 bij Papendrecht en Sliedrecht zou 100 kilometer per uur moeten gelden. Peijs, die antwoordt namens staatssecretaris Van Geel (Milieu, CDA) en minister Donner (Justitie, CDA), stelt dat verlaging van de maximumsnelheid de doorstroming niet verbetert en daardoor zal niet echt een verbetering van de luchtkwaliteit worden bereikt.