Onur Air heeft plek

Over de populaire bestemmingen zijn de Nederlandse touroperators het eens: Spanje en Turkije zijn torenhoog favoriet. Maar niet alle vliegtuigen richting de Turkse Rivièra zijn volledig volgeboekt.

Bij de Turkse luchtvaartmaatschappij Onur Air is het deze zomer minder druk dan in 2004. Onur raakte dit jaar in opspraak vanwege een vliegverbod na aanhoudende technische problemen.

Het is dankzij de negatieve publiciteit minder druk dan vorig jaar, bevestigt een woordvoerster van Onur Travel uit Rotterdam. ,,Maar we hebben nog steeds veel Turkse klanten. Zij boeken hun reizen ver van tevoren en hebben het volste vertrouwen in Onur Air.''

Ook Nederlandse reisbureaus merken dat klanten `Onur-gevoelig' zijn geworden. ,,De meeste mensen willen gewoon goedkoop vliegen, hoe dan ook. Maar zodra we vluchten naar Turkije boeken, willen ze opeens weten met welke maatschappij ze vliegen'', aldus directeur Will van den Hoogen van D-Reizen.