Geen overstap, wel meer werk

Geen overstap voor Leon Struijk, maar wel een hogere werkdruk. De 34-jarige Struijk is sinds 1 augustus commercieel directeur van de divisie openbaar vervoer van vervoersbedrijf Connexxion. Hij was al vijf jaar manager bij het bedrijf en gaat onder meer over de invoering van de OV-chipkaart en de dynamische reisinformatie: de borden bij haltes waarop reizigers kunnen zien hoe laat de volgende bus komt. ,,Ik blijf daar verantwoordelijk voor, maar zal wel wat inhoudelijk werk overdragen. Wat erbij komt is de verantwoordelijkheid voor de omzet van Connexxion'', zegt Struijk, die gestationeerd blijft in Hilversum. ,,Ik zal meer bezoekjes gaan afleggen aan onze relaties en de klantenservice, ik krijg wel meer te doen.'' Struijk, die nu de leiding krijgt over 40 tot 45 mensen, neemt de functie over van Jan Kouwenhoven. De 53-jarige geeft invulling aan een lang gekoesterde wens: hij start een eigen bedrijf in de recreatie- en horecasector in Zuid-Frankrijk.

personalia@nrc.nl

    • Heleen de Graaf