Geen alcohol rond De Kuip

De Rotterdamse politie gaat het gebruik van alcohol rond voetbalstadion De Kuip nu ook met de Mobiele Eenheid controleren. De politie heeft het komend voetbalseizoen meer mensen beschikbaar buiten het stadion, omdat binnen het stadion de voetbalclub Feyenoord verantwoordelijk is geworden voor de openbare orde.

,,De aanpak is een rechtstreeks gevolg van het beleid `minder politie in de stadions''', zegt districtchef van de politie voor het gebied Feijenoord-Ridderster, Dick Schouten. ,,Daardoor hebben we mensen kunnen vrijspelen voor politiewerk buiten het stadion.'' Een ieder die in het gebied tussen de Marathonweg, de Olympiaweg en de Stadionweg op straat wordt betrapt met alcohol, krijgt direct een boete van 45 euro.

Voor het gebied rond De Kuip gold al een alcoholverbod. Het is één van de gebieden die, net als bijvoorbeeld het gebied rond het Centraal Station, door de burgemeester middels een algemene plaatselijke verordening zijn aangewezen als alcoholvrij gebied.

De strengere alcoholcontrole rond De Kuip gaat zondag in. Dan speelt Feyenoord de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe Eredivisievoetbalseizoen, tegen NAC Breda. Er is overigens wel bier verkrijgbaar ín het stadion, zegt districtchef Schouten. ,,Maar dat is speciaal bier, dat maar 2 procent alcohol bevat. Daar heeft Feyenoord een vergunning voor.''

In Amsterdam bij de Arena, wordt het alcoholbeleid niet aangepast, zegt een woordvoerder van de politie. ,,Het terrein van de Arena valt onder de verantwoordelijkheid van de Arena. Daarbuiten handhaven wij de wet.''