Afgepeigerd op vrijdagavond

Na 13 jaar bij softwarebedrijf Oracle was het voor Frank Terburg (39) tijd voor iets anders. Sinds 15 juni is hij directielid van ICT-adviesbureau Amis, waar hij zich voornamelijk zal bezighouden met marketing en verkoop. Bij Oracle was Terburg senior practice director van de technologie-divisie en zat hij aan de advieskant van het bedrijf. ,,De groei op dit gebied was er een beetje uit'', zegt hij. Amis heeft volgens hem juist grote ambitites. ,,Er werken nu zestig man, dat willen ze verdubbelen.'' Terburg kende Amis goed, want het bedrijf werkt voor een deel met software van Oracle. ,,Met de oprichter deed ik al acht jaar zaken.'' Het klikte zo goed dat hij op een gegeven moment besloot over te stappen naar het bedrijf uit Nieuwegein. Terburg merkt nu al dat hij binnen het relatief kleine Amis slagvaardiger kan optreden dan in het grote, Amerikaanse Oracle. De werkdruk is ondanks de verschillen bij beide bedrijven hoog. Terburg: ,,Vorige week vrijdag ben ik om zeven uur gaan slapen, ik was helemaal afgepeigerd''.

personalia@nrc.nl

    • Heleen de Graaf