Stoornissen hartritme Schmitz

De Nederlandse wielrenner Bram Schmitz heeft zondag na afloop van de koninginnenrit in de etappekoers Ronde van de Benelux last gekregen van hartritmestoornissen. Dat heeft de dokter van zijn Duitse werkgever T-Mobile gisteren bevestigd.

Schmitz ging niet meer van start in de vijfde etappe, die na een massasprint werd gewonnen door de Nederlander Max van Heeswijk. Het was de tweede dagprijs voor de renner van de Amerikaanse ploeg Discovery. De Belg Rik Verbruggen blijft leider in het algemeen klassement van de rittenkoers die morgen eindigt met een tijdrit.

Waterdrager Schmitz had een dag eerder tijdens de vierde rit last van kramp gekregen. Terug in het hotel kreeg hij klachten, die wezen op hartritmestoornissen. Daarop werd de 28-jarige wielrenner naar het ziekenhuis in de Belgische finishplaats Hasselt vervoerd, waar stoornissen werden geconstateerd. Hij moest ter observatie een nacht in het hospitaal doorbrengen. Gisteren mocht Schmitz zich weer bij zijn collega's in het rennershotel voegen.

Volgens zijn ploegarts is het een op zichzelf staande gebeurtenis, veroorzaakt door stress en zware belasting. De Duitse dokter van T-Mobile denkt dat Schmitz morgen weer op de fiets kan zitten.