OM vervolgt vingerloze tandarts

Justitie vervolgt een 50-jarige tandarts uit Gaanderen (gemeente Doetinchem) van het in scène zetten van een auto-ongeval en het amputeren van een wijsvinger om de verzekering te kunnen oplichten. De verdachte zegt dat hij in november 1999 in België met zijn auto tegen een boom is gereden en daarbij een vinger heeft verloren. Omdat hij zijn beroep hierdoor niet meer kon uitoefenen claimde hij bij zeven verschillende verzekeringsmaatschappijen een uitkering.

De man is volgens justitie moedwillig tegen een boom gereden om de toedracht van de amputatie te verdoezelen. De tandarts ontkent de zelfverminking. Tegenover het Rotterdams Dagblad verklaarde hij in 2000 dat hij de gewoonte had met zijn vingers in de gaten van het sportstuur van zijn auto te rijden.

De verzekeringsmaatschappijen hebben geen aangifte gedaan. Justitie besloot ,,gezien de verdachte omstandigheden'' wel tot een strafrechtelijk onderzoek. De tandarts moet zich op 19 oktober voor de rechtbank in Zutphen verantwoorden voor valsheid in geschrifte en poging tot oplichting.