Hamburg oordeelt over vervolging RAF-lid Folkerts

Justitie in Hamburg moet zich buigen over het verzoek van Nederland om de Duitse ex-terrorist Knut Folkerts een straf te laten uitzitten voor de moord op een Nederlandse agent. Dat heeft het ministerie van Justitie van Baden-Württemberg in Stuttgart gisteren laten weten. Het verzoek van Nederland was in Stuttgart terechtgekomen, omdat Folkerts daar tot levenslang was veroordeeld. Maar Stuttgart liet gisteren weten dat het een zaak van Hamburg is, omdat Folkerts daar woont. Nederland wil dat Folkerts alsnog zijn straf van twintig jaar uitzit die hij in Nederland opgelegd kreeg. Folkerts was, toen hij in 1977 bij zijn arrestatie in Utrecht een agent doodschoot, lid van de Rote Armee Fraktion (RAF). Na zijn veroordeling werd Folkerts uitgeleverd aan Duitsland, waar hij – voor een andere moord – tot levenslang werd veroordeeld. Maar in 1995 kwam hij vervroegd vrij.