C. Accord verlaat Vassallucci

De Surinaams-Nederlandse auteur Clark Accord verlaat uitgeverij Vassallucci voor Nijgh & Van Ditmar. Dit maakte zijn nieuwe uitgever Vic van de Reijt vanochtend bekend.

Accord, die met romans als De koningin van Paramaribo (1999) en Tussen Apoera en Oreala (2005) tot de bestverkopende auteurs van Vassallucci behoorde, tekende onlangs de contracten voor twee nieuwe boeken bij Nijgh: een eigentijdse roman over gokverslaving onder Surinaamse vrouwen (werktitel Bingo) en een driedelige historische roman over de slavernij waarin volgens Van de Reijt ook Accords eigen roots verwerkt zullen worden. De voormalige visagist Clark Accord (1961) was een ontdekking van Vassallucci-uitgever Oscar van Gelderen, die onlangs naar de Foreign Media Group vertrok, waar andere successchrijvers uit zijn stal (Heleen van Royen, Khalid Boudou) een nieuw onderdak vonden. Volgens Vic van de Reijt had Accord ,,al langer reden om ontevreden te zijn'' bij Vassallucci en was het vertrek van Van Gelderen een reden te meer om van uitgever te wisselen. De schrijver zelf was niet voor commentaar bereikbaar.

Van de Reijt is extra blij met de komst van Accord omdat zijn uitgeverij voet aan de grond wil krijgen in Suriname. ,,We zijn bezig om daar Annejet van der Zijls Sonny Boy [over de vooroorlogse relatie tussen een Surinamer en een Hollandse, red.] uit te brengen. De in Suriname enorm populaire Accord past heel goed in ons fonds.''