Alle opera's Mozart op Salzburger Festspiele 2006

De Salzburger Festspiele brengen volgend jaar, wanneer de 250ste geboortedag van Mozart wordt herdacht, scènische voorstellingen van al zijn 22 opera's. De meeste opera's van Wolfgang Amadeus Mozart, op 27 januari 1756 geboren in Salzburg, worden slechts zelden uitgevoerd. Volgens festivalleider Peter Ruzicka is er in het theaterwerk nog veel te ontdekken. Het Mozartfestival zal worden geopend met een uitvoering van Symfonie nr 41 `Jupiter' door het Europees Kamerorkest onder leiding van Marc Minkowski. Onder de andere dirigenten zijn Claudio Abbado, Pierre Boulez, Riccardo Muti, René Jacobs, Ton Koopman en Sir Simon Rattle. Er zijn tien compositieopdrachten verleend, onder andere aan Brian Ferneyhough, Wolfgang Rihm, Olga Neuwirth en Georges Aperghis.