Regen op Dance Valley

Zoals wel vaker regent het op Dance Valley in het Noord-Hollandse Spaarnwoude. De acts die vrijdagavond in de buitenlucht zouden plaatsvinden zijn ingekort en naar de tenten op het terrein overgebracht. Daar draaien de deejays voor een ondanks het weer vrolijk publiek, zo liet DJ Nick-K persbureau ANP weten vanuit de Renaissance-tent. In totaal zouden er al zo'n 10.000 mensen op het terrein en de camping in de buurt zijn.

Grote delen van het buitenterrein zijn drassig, hier en daar staan plassen water. Bij de tenten zijn houtsnippers gestrooid. Dit jaar duurt het festival voor het eerst drie dagen. Vanaf morgenvroeg verwacht organisator UDC nog eens 50.000 mensen. Of iedereen komt opdagen is de vraag. Het KNMI verwacht meer slecht weer.

Het festival is niet uitverkocht. Paul van Dyk, Timo Maas, Carl Cox, Armin van Buuren zijn enkele van de 150 optredende artiesten.

Vorig jaar kwamen er 50.000 mensen naar Dance Valley en verliep het festival zonder problemen. In 2001 raakten zo'n zevenhonderd bezoekers onderkoeld door slechte logistiek, falend vervoer en wolkbreuken.