KEN UW CAMPING!

Wie staat er eigenlijk op onze camping? Je denkt dat je elkaar allemaal kent, maar is dat ook zo? De redactie van de Krabbeplater Courant ging op onderzoek uit.

Ongeveer eenderde van de vaste gasten komt uit Den Haag, zo blijkt uit onderzoek van deze krant. Dus niet, zoals Rens Vuik (uit Dordt) dacht, minstens 70 %. Toegegeven, het Haagse contingent is zeer aanwezig. Op de wandelpaadjes wordt De Plaat ook wel De Schilderswijk van Brielle genoemd. Nog eens eenderde komt uit Rotterdam. De rest komt uit het Westland en directe omgeving, en er zijn nog wat mensen uit de rest van Nederland. We zijn blijvertjes: per jaar verruilt maar 8 % van de stacaravans van eigenaar.

Van de passanten op het Edelveld en het Damveld komt de helft uit Zuid-Holland, 10 % komt uit het buitenland: op die veldjes horen we Duits, Frans en soms zelfs Italiaans of Spaans.

Nederland mag dan vergrijzen, de camping verjongt. Uit hetzelfde onderzoek blijkt namelijk dat 20 jaar geleden 70 % van de gasten bejaard was. Nu is dat juist andersom: nog maar 30 % is `op leeftijd'.

DVD TE KOOP met hoogtepunten van 2004 (o.a. paalzitten en kinderplaybackshow) voor €5. Zie informatieposter bij de horeca.