Haar van verdachte gevonden in auto broers Taminiau

Brits onderzoek bevestigt dat een haar die is gevonden in de auto van de in 1998 in Hilvarenbeek vermoorde broers Taminiau afkomstig is van Marco R. (28) uit Den Bosch. Dat bleek gisteren voor de rechtbank in Breda in een zitting tegen R. die wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord. De broers Taminiau (18 en 20 jaar) werden neergeschoten op het landgoed van hun ouders, vermoedelijk omdat ze getuige waren van de liquidatie van twee Limburgse drugscriminelen. Volgens het openbaar ministerie is zowel in de auto van de broers Taminiau als in de auto van de Limburgers een haar van R. gevonden. De verdachte ontkent betrokkenheid bij de moord, die waarschijnlijk is gepleegd door twee inmiddels overleden criminelen. R. zat bijna negen maanden in voorarrest. Medio mei kwam hij tijdelijk vrij.