`Doping gevonden bij Finse coach in atletieksport'

De Finse politie heeft een substantiële hoeveelheid verboden prestatiebevorderende middelen aangetroffen in het huis van een vooraanstaande Finse atletiekcoach. Hij heeft als specialiteit discuswerpen. De Finse televisiezender YLE heeft dit gisteren gemeld. Volgens ingewijden gaat het om de trainer Kari Mattila. Bij hem zouden onder meer groeihormonen en testosteron zijn gevonden. Vandaag beginnen in Helsinki de wereldkampioenschappen atletiek. Mattila was onder anderen begeleider van de Finse atleet Timo Tompuri, die vandaag in de kwalificatiewedstrijden van start gaat. De chef d'equipe van Finland zei van het onderzoek op de hoogte te zijn. ,,Het ziet er naar uit dat de berichten kloppen. Maar vergeet niet dat Tompuri sinds oktober vorig jaar niet meer met hem heeft gewerkt. En Mattila is op geen enkele wijze betrokken bij de huidige WK of bij de Finse bond.''