Discussie over WK-starts Bekele

De atleet Kenenisa Bekele ligt in de clinch met de Ethiopische bond over zijn starts bij de wereldkampioenschappen in Helsinki. Hij heeft al eerder aangegeven alleen de 10.000 meter te willen lopen, maar de nationale federatie wil dat hij ook op de 5.000 meter start. Op de tien kilometer is wereldrecordhouder Bekele titelverdediger. ,,De bond wil dat hij beide afstanden loopt. De definitieve beslissing zal waarschijnlijk pas in de laatste minuut worden genomen'', aldus manager Jos Hermens gisteren. Volgens de Nederlander zal het de kwaliteit van zijn prestaties in de rest van het seizoen niet ten goede komen, als Bekele zowel de vijf als de tien kilometer loopt. De finale van de langste afstand is maandag. De series van de 5.000 meter zijn donderdag en de finale is zondag.