WORKSHOPS EN CURSUSSEN

BELLINGWOLDE

Bell 'arte

Elizabeth Kodde organiseert in Bellingwolde (Groningen) weekenden tekenen en schilderen in een atelier, en bij mooi weer buiten op het terras of in de tuin. Cursisten kiezen zelf het materiaal waarmee ze willen werken: acrylverf, aquarel, pastel, potlood, enzovoorts. Er wordt gewerkt in kleine groepen voor zowel beginners als gevorderden. Deze zomer zijn er nog twee cursusweekenden: `Schilderen met acrylverf' (26-28 augustus) en `Werken in gemengde techniek' (9-11 september). Kosten:

€ 99 per weekend, incl. koffie, thee en lunch (excl.overnachtingen).

Bell arte, Rhederweg 66, 9695 CE Bellingwolde. Inl. www.bell-arte.nl, of 0597-53 1600.

DRONTEN

Buitenkunst

Locatie `Randmeer' bij Dronten is een kampeerterrein met werktenten, studio's en een professioneel theater waar diverse projecten van `Buitenkunst' plaatsvinden. In de komende week (6-13 augustus) is nog plaats in de workshops `Dans uit drama', `Deadline' (schrijven), `Beeldwerkplaats' (beeldend), `Hergebruik' (foto), `The bridge' (muziek, maar afhankelijk van het instrument dat u speelt) en `Zangwerkplaats'. In de week van 13-20 augustus is er nog plaats in de workshops `Eigen stijl' (dans), `Theaterwerkplaats', `Schilderwerkplaats', `Fotowerkplaats', `O som da Aura (muziek), `Percussiewerkplaats', `Modern klassiek' (zang) en `The Duke's Sacred Concert' (zang). Van 26-28 augustus is er nog plek op het `schrijfweekend'. Met schrijvers die elk hun eigen benadering en beroepspraktijk meenemen worden teksten bedacht, geschreven en besproken.

Buitenkunst Randmeer, Terrein de Wilgen, Abbertweg, Dronten. Inl. www.buitenkunst.nl, 020-638 1978.

ELP

Buitenkunst

In Elp concentreert Buitenkunst (zie foto) haar meeste actviteiten. Alle kunstdisciplines komen daar aan bod: theater, dans, muziek, beeldende kunst en literatuur. Zo zijn er workshops teksttheater, bewegingstheater, kleinkunst en mime. De beeldende kunst wordt vertegenwoordigd door tekenen, schilderen, decorbouw en ontwerpen. Ook zijn er programma's op het gebied van kunstbeschouwing, conceptuele kunst en performance-art. Op muzikaal vlak is er koorzang, compositie, ensemblespel, percussie, improvisatie en het muzikaal experiment. Bij dans moderne theaterdans en trainingen in diverse dansvormen. De literair ambitieuze cursist kan leren schrijven in de disciplines proza, poëzie, lied- en toneelteksten en journalistiek. De komende drie weken (6-13, 13-20 en 20-27 augustus is er nog plaats bij de keuzeprogramma's (kiezen uit alle onderdelen).

Buitenkunst Drenthe, Ieberen 1, Elp. Inl. www.buitenkunst.nl, 020-638 1978.

ZIEUWENT

Tekenstreken

Tekenen, schilderen en beeldhouwen in de Achterhoek kan bij Tekenstreken, een organisatie die geheel verzorgde creatieve cursussen en workshops aanbiedt. Naast de inhoud van het programma vinden de medewerkers van Tekenstreken het belangrijk om een ongedwongen sfeer te creëren. Tekenstreken wordt geleid door twee zussen, Marloes en Liselot Bomers. Het gaat bij Tekenstreken om creëren, genieten en ontspannen door de dagelijkse beslommeringen te vergeten en het beeldende avontuur in te duiken. Kosten van 190-425 euro, termijn tot november.

Tekenstreken, Koolsteeweg 4, Zieuwent (ongeveer 25 km ten oosten van Doetinchem). Inl. 0544 35 1570 of www.tekenstreken.nl.

BUITENLAND

Frankrijk

Twee ervaren docenten organiseren cursussen tekenen, schilderen, boetseren, beeldhouwen, bronsgieten en het maken van siliconenmallen in de Franse Ardèche. De cursussen zijn van maandag tot en met vrijdag (woensdag is een excursiedag) en zijn wekelijks tot 30 september. De prijs voor een weekcursus op basis van volpension is € 430,-, exclusief volpension € 190,-.

Atelier Sculpture Art, Neyrac les Bains, 07380 Lalevade, Ardèche, Frankrijk. Inl. 06-22015300, 0033 0475367752 of www.sculptureart-ardeche.nl.

België

De Volksuniversiteit (Sittard-Geleen, Maastricht, Stein) organiseert een schilderweekend in het Belgische kasteel Cortils (20 minuten ten zuiden van Maastricht). Zowel beginners als gevorderden kunnen onder begeleiding van beeldend kunstenaar Karin Peulen schilderen van 23-26 september. Kosten, op basis van gedeelde 2-persoonskamer, € 295,- per persoon (incl. logies voor drie nachten, alle maaltijden).

Inl. www.volksuniversiteitwm.nl/cortils of 046-423 6520.