Tiefschwarz

Remixen van andermans werk, dat leek lange tijd het belangrijkste ambacht van de Duitse gebroeders Ali en Basti Schwarz. Nummers van Kelis, The Rapture en Spektrum profiteerden flink van de inbreng achteraf van Tiefschwarz, die steevast de dansvloer in zicht brachten met vette, rauwe housegrooves en een fors rockende electro-tic.

Nu is er, drie jaar na hun albumdebuut Ral 9005, toch weer een cd vol eigen werk, maar die doet eigenlijk nauwelijks recht aan de fikse cult-reputatie die hun remixen en DJ-sets opleverden. De Schwarzjes lonken hier naar een groter publiek dankzij de inbreng van verscheidene gastvocalisten, waarmee genadeloos de scherpste randjes van hun geluid worden afgevijld.

Het Duitstalige `Schmetterlingsflügel' klinkt vooral grappig, maar de bijdrage van Everything But The Girl-zangeres Tracey Thorn in `Damage' is een regelrechte rip-off van `The Future Of The Future', haar dik zeven jaar oude gastrol bij Deep Dish. De rauwheid waarmee Tiefschwarz de elektronische beats te lijf gaat valt te prijzen, maar leidt hier bepaald niet tot onvergetelijke diepgang. Misschien is meer opwinding op zijn plaats als Tiefschwarz zaterdag aantreedt op het Electronation-podium van Dance Valley.

Tiefschwarz: Eat Books (Fine, distr. NEWS)

    • Jacob Haagsma