Salade van tuinbonen en nieuwe aardappels

Verse tuinbonen en de heerlijke nieuwe aardappels (vooral die geweldige Opperdoezen!) die nu volop bij de groenteman of op de markt zijn, vormen in deze snelle en heerlijk frisse salade een sterk koppel. Serveer de salade als voorgerecht of als bijgerecht voor iets lekkers van de barbecue.

Boen de aardappels schoon en kook ze gaar in een pan kokend water. Giet ze af en laat ze iets afkoelen voor u de schil eraf trekt.

Dop intussen de tuinbonen en kook ze met het bonenkruid in circa 5 minuten gaar in een pan kokend, gezouten water. Laat de tuinbonen iets afkoelen voor u ze desgewenst uit hun velletjes wipt.

Snijd de nog warme aardappels in dikke plakken en doe die over in een dienschaal. Voeg de tuinbonen toe en schep er daarna losjes de olijfolie, knoflook en lente-ui door. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met de dun geschaafde Parmezaanse kaas en dien op met gegrilde vis, kip of vlees.

Morgen: Granaatappelsoep.

    • Kim Maclean