Pas verschenen

Ruth Ozeki: Alles opnieuw (All Over Creation). Vert. Bert Meelker.

Atlas, 416 blz. €24,90

Na 25 jaar keert de weggelopen dochter, een milieu-activiste, van een aardappelkweker terug naar huis om haar zieke ouders te verzorgen. Tweede roman van de Japans-Amerikaanse filmmaakster en schrijfster Ruth Ozeki. Haar debuut Mijn jaar van het vlees, een tragikomedie over giftig vlees en geëmancipeerde vrouwen is `geschreven in een lichte stijl waarin zakelijk proza, geestige dialogen en psychologische bespiegelingen elkaar afwisselen' (Pieter Steinz in Boeken, 28.08.98).

Zoë Jenny: Leven in een ogenblik (Ein schnelles Leben). Vert. Margreet den Buurman, Aspekt, 162 blz. €16,95

Als een hedendaagse Romeo en Julia verhaalt deze derde roman van de Zwitserse schrijfster Zoë Jenny (1974) over de dramatische liefde tussen een Turks meisje, streng bewaakt door haar broer, en een jongen afkomstig uit een rechts extremistisch milieu.

Clare Sambrook: Wie niet weg is (Hide & Seek). Vert. Nicolette Hoekmeijer, Mouria, 238 blz. €16,90

Romandebuut van de Engelse, voormalige journaliste Clare Sambrook (1964) over het leven van een negenjarige jongen wiens broertje wordt vermist. `Het geraffineerd opgebouwde boek is benauwend als een boze droom, maar helder en direct van toon en structuur (Judith Eiselin in Boeken, 10.06.05).