Leerzame dingen

Ik weet dingen van nagels, zweetvoeten, boeren en snot.

1. Nagels

Nagels zijn een soort van beschermlaagje voor je vingers. Ik heb gehoord dat er in India nagels zijn van twintig meter. Jongensnagels groeien sneller dan meidennagels.

2. Zweetvoeten.

Zweetvoeten stinken wel maar ze zijn niet vies. Het bestaat alleen maar uit een stuk of honderd druppeltjes water. Je kan er een heel bad mee vullen. Tip: houd je stinkvoeten niet bij de meiden in de buurt, dan lopen ze weg. Trouwens iedereen wel.

3. Boeren.

Boeren doe je heel vaak. Je gaat boeren als je teveel eet, of als je teveel cola drinkt. Een nepboer laten kan ook.

4. Snot.

Snot zit in je neus. Als er stof in je neus komt of kleine dooie beestjes dan helpt je snot. Het stof en de beestjes plakken aan het snot. Kleine haartjes, die ook in je neus zitten, helpen om het naar buiten te krijgen. Mijn vader heeft veel haartjes en ik heb ze ook al. Dat was hem eigenlijk.

Eigen nieuws van Thomas Xantinidis,

7 jaar, uit Amsterdam