Burgemeester wil verbod `risicoduel' Heracles-PSV

Het doorgaan van de eredivisiewedstrijd Heracles Almelo-PSV op zaterdag 13 augustus is onzeker. Burgemeester M. Knip van Almelo dreigt het voetbalduel, door hem beschouwd als een risicowedstrijd, te verbieden. Knip wil dat de PSV-supporters gebruikmaken van een combi-regeling. Zijn eerste voorstel waarbij PSV-supporters hun auto's buiten Almelo moesten parkeren om vandaar met een bus naar het stadion te worden vervoerd, is woensdag op verzoek van de Eindhovense supportersvereniging door de Almelose rechtbank verworpen. Knip heeft daarop een nieuwe auto/buscombiregeling voorgesteld, waarbij de PSV-supporters hun auto's parkeren op een Almeloos industrieterrein, zodat ze minder lang in een bus hoeven te zitten.

Ook dit besluit wordt door de supportersvereniging van PSV afgewezen. ,,Wij gaan nu opnieuw naar de rechter'', zegt voorzitter G. van Os. Burgemeester Knip zegt dat hij zonder combiregeling de handhaving van de openbare orde niet kan waarborgen. Hij vreest de komst van FC Twente-supporters. Volgens de gerechtelijke uitspraak van woensdag is die vrees ongegrond. Mogelijke overlast wordt volgens de Almelose rechtbank met het instellen van een combiregeling niet voorkomen.

Voetbalfans verzetten zich al geruime tijd tegen de combiregeling. Volgens voorzitter Van Os van de supportersvereniging van PSV is er vaak sprake van willekeur. ,,Hier wordt als argument gebruikt dat Heracles-supporters zich agressief gedragen. Dat valt niet te bewijzen.'' De KNVB heeft zich achter burgemeester Knip geschaard. Voor het duel tussen de kampioenen van de ere- en eerste-divisie heeft PSV de beschikking over 500 toegangskaarten.