10 misverstanden over Hester Carvalho

1. Hester Carvalho weet wat van muziek en heeft zich voor haar stukje in Cultureel Supplement van 28 juli daadwerkelijk in de materie verdiept.

2. Hester Carvalho heeft wel eens van het lijden van Janis Joplin (oeps) en Billie Holliday gehoord. Blijkbaar niet, anders zou ze als voorbeeld van een vrouw die wel lijdt voor haar kunst niet eerst Madonna noemen, en deze twee maar gewoon even vergeten.

3. Hester Carvalho heeft wel eens van Wendy Melvoin en Jennifer Batten gehoord of Bonnie Raitt eens slidegitaar horen spelen. Blijkbaar niet want anders zou ze niet de onzin die Courtney Love bij tijd en wijle uitkraamt als het nieuwe denken aanvoeren. Vrouwen kunnen gewoon wel virtuoos zijn hoor Hester; ze kunnen namelijk ook een bus besturen, boeven vangen, stukjes in NRC schrijven, en 10 of zelfs wel 100 kg belading bij de avondvierdaagse dragen, als ze tenminste niet al 15 jaar aan de coke en drank verslaafd zijn.

4. Hester Carvalho heeft wel eens van de drumsters Cindy Blackman (Lenny Kravitz), Carla Azar (Wendy & Lisa), Eveline Carels (Lois Lane en C. en H. Dulfer), Terri Lynne Carrington (o.a. Stevie Wonder), Tessa Boomkamp (drumster van Marco Borsato en Normaal), Stefanie Eulinberg (drumt bij Kid Rock), Yvette `baby girl' Preyer (Michael McDonald) en Sheila E. gehoord. (Die laatste drumde namelijk bij Prince een van de beroemdste liveplaten aller tijden in. Wel eens van gehoord, Sign of the times?)

5. Hester Carvalho heeft iets nuttigs geschreven waar iedereen wat aan heeft.

6. Hester Carvalho heeft even goed nagedacht over welke vrouwen muzikale invloed hebben. Nou nee, anders had ze wel even een klein stukje aan Carole King, Jennifer Warren, Nathalie Merchant, Valerie Simpson, Erykah Badu en Aretha Franklin kunnen wijden in plaats van dit magere rijtje te noemen. Als je echt een hardnekkig misverstand wilt ontkrachten, noem dan niet met moeite vier namen, maar graaf eens even wat dieper in je geheugen! (Of kijk even op internet.)

7. Hester Carvalho gaat wel eens naar een concert.

8. Hester Carvalho heeft wel eens van Prince, Michael Jackson, Elvis, Usher, Elton John, P.Diddy, Marilyn Manson, Liberace, Justin Timberlake of ontelbare andere mannelijke artiesten gehoord die zich ook naast hun zang op dingen zoals choreografie en podiumpresentatie concentreren.

9. Hester Carvalho's stukje doet de vrouwenzaak goed.

10. Hester Carvalho is een vrouw. Ik dacht altijd van wel, maar met zo'n ontzettend a-feministisch stukje dat onder andere stelt dat vrouwelijke drummers zeldzaam zijn omdat ze voor het drummen de benodigde spierkracht niet zouden hebben (!!!), en dat de meeste vrouwen geen 10 minuten durende gitaarsolo kunnen spelen zou je toch bijna denken dat Hester op vakantie is en dat de grootste vrouwenhater die bij de redactie van NRC werkt even dit stukje eruit heeft gejast.

    • Candy Dulfer