Geen Nederlandse vermisten meer na tsunami

Het Rampen Identificatieteam (RIT) heeft woensdag in Thailand het laatste Nederlandse slachtoffer van de tsunami geïdentificeerd. Er zijn nu geen Nederlandse vermisten meer na de zeebeving in Azië, die aan in totaal 36 Nederlanders het leven heeft gekost. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag laten weten. Een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), waar het RIT onder valt, zegt blij te zijn dat men er in is geslaagd alle Nederlandse vermisten te identificeren. Het RIT is daar ruim zeven maanden mee bezig geweest. Er zijn nu nog drie RIT'ers in Thailand en die blijven ook voorlopig nog daar, vertelt de zegsman. Zij zullen samen met 120 collega's uit andere landen proberen om de nog bijna 2.000 onbekende lichamen die daar nog zijn, te identificeren. ,,We kunnen het niet maken om nu weg te gaan'', vindt de KLPD-woordvoerder.