Davids akkoord met Spurs

Tottenham Hotspur heeft gisteren de transfer van Edgar Davids formeel afgerond. De 32-jarige middenvelder heeft inmiddels alle medische testen doorstaan en kwam zelf ook tot overeenstemming met de Londense voetbalclub van trainer-coach Martin Jol. Eerder bereikten The Spurs al een akkoord met Davids' oude werkgever Internazionale.

Davids, die volgens de Britse media een vrije transfer kreeg, tekende een tweejarig contract. ,,Ik voel me fitter dan ooit'', sprak de 73-voudig international bij zijn presentatie. ,,Ik denk dat ik als speler nog steeds progressie kan maken. Ik ben niet gekomen om de jongere spelers van Tottenham te leren voetballen. Dat is een taak van de trainer. Ik wil juist leren van hem en ook van mijn ploeggenoten.''

Erwin Koeman heeft gisteren zijn eerste nederlaag moeten incasseren als trainer-coach van Feyenoord. De oud-international zag zijn formatie in Londen met 2-0 verliezen van en bij Charlton Athletic. Darren Bent maakte na een uur binnen twee minuten beide treffers.

Bij Feyenoord maakte de Japanner Sota Hirayama in de slotfase zijn debuut. De jeugdinternational is op proef bij de club uit Rotterdam. Romeo Castelen moest zijn invalbeurt na tien minuten afbreken. Met een knieblessure ging hij naar de kant. Hij vreest lange tijd uitgeschakeld te zijn.

Feyenoord-speler Mark van den Boogaart heeft een meerjarig contract getekend bij het Spaanse Sevilla. De 19-jarige verdedigende middenvelder had als speler van Jong Feyenoord nog een contract voor een seizoen in De Kuip. De jeugdinternational dwong zijn contract in Zuid-Spanje af via een succesvolle stage.