Vehikel voor Duff

,,Oh what a tangled web we weave, when first we practice to deceive'', schrijft de leraar op het bord. Tiener Holly heeft geen aandacht voor deze regels van Sir Walter Scott, zo druk heeft ze het met het vinden van een geschikte man voor haar moeder (Heather Locklear). Dat ze er ten einde raad maar een verzint en daarbij verstrikt raakt in een kluwen van leugens zorgt voor de komische misverstanden waar The Perfect Man op drijft. De film is het nieuwste vehikel voor zangeres en tienerster Hilary Duff (bekend van de tv-serie Lizzie McGuire), zeventien inmiddels, een feit waar de filmmakers dan maar een grap aan wijden: ,,Goh, je hebt al speed bumpers''. Echt doelgroep-entertainment, met veel popliedjes. En de moraal is helemaal van nu: liegen is niet goed, maar een beetje met de waarheid sjoemelen voor het gewenste effect kan geen kwaad.

The Perfect Man. Regie: Mark Rosman. Met: Heather Locklear, Hilary Duff, Chris Noth. In: 30 bioscopen.

    • André Waardenburg