Van tv`s naar matrassen

Hoe anders, hoe beter, dacht Roland van Cranenburgh (37) bij het zoeken naar een andere baan. Hij vindt zelf dat dat redelijk gelukt is: hij stapte over van elektronicaconcern Sony naar bedden- en matrassenmaker Auping, waar hij marketingdirecteur wordt. ,,Bij consumentenelektronica zit al het marketinggeld in prijs, en dat is jammer'', zegt hij. ,,Marketing voor duurzame producten is een nieuw soort uitdaging.'' In zijn nieuwe functie draagt hij ook de verantwoording voor de ontwikkeling van nieuwe bedden en matrassen. Auping is actief in meerdere landen, van Argentinië tot Taiwan. Hij vindt het leuk dat Auping op termijn in nieuwe landen actief wil worden, zodat hij de marketingactiviteiten daar vanaf de grond kan opbouwen.

personalia@nrc.nl

    • Elske Schouten