Opeens tussen de vrouwen

Karin van Gilst (40) las Viva al een tijdje niet meer, toch wordt ze per 1 september de nieuwe hoofdredacteur. Nu vervult ze die functie nog bij het carrièreblad Intermediair, dat ze van een tabloid in een magazine veranderde. Toen ze voor deze nieuwe functie werd gevraagd, moest ze er even over nadenken, ,,want vrouwenbladen zijn wel iets heel specifieks''. Maar Van Gilst vindt dat het blad veel potentie heeft. ,,Viva staat voor echt'', zegt ze. Een andere reden voor haar overstap is dat Intermediair gratis is en dat Viva elke week weer in de kiosk moet worden verkocht, wat ze als een uitdaging ziet. Een andere verandering is dat ze tot nu toe meestal op redacties werkte met veel mannen – ze werkte eerder bij Adformatie en Nieuwe Revu – nu zit ze tussen de vrouwen. ,,Maar ik ben zelf een vrouw en heb ze onder mijn beste vrienden, dus het zal wel lukken.'' Haar ambitie is om Viva ,,pittiger en inhoudelijker'' te maken. ,,Niet alle 25-jarigen zijn geïnteresseerd in de Gucci-outfit van het hondje van Paris Hilton.''

personalia@nrc.nl

    • Elske Schouten