Massa bij Ferrari teamgenoot `Schumi'

Rubens Barrichello vertrekt na dit seizoen bij de Italiaanse Formule 1-renstal Ferrari. De Braziliaanse autocoureur Felipe Massa (24) vervangt zijn landgenoot. Barrichello rijdt samen met de Duitse wereldkampioen Michael Schumacher voor Ferrari.

Barrichello, die nog een contract tot eind volgend jaar had, reed zes jaar lang bij de Italiaanse formatie. Hij zou overstappen naar een ander team, naar verluidt heeft Barrichello al een akkoord bereikt met BAR-Honda. De 33-jarige coureur won negen races in de Formule 1. Massa is voormalig testrijder van Ferrari, zijn huidige contract met Sauber loopt na dit seizoen af.

Bij BAR hoopt de teamleiding Barrichello samen te brengen met de Britse coureur Jenson Button, die ook in de belangstelling staat van de renstal Williams. Button begon bij die renstal zijn carrière.

De Oostenrijker Christian Klien is ook de twee komende Grands Prix coureur van het Red Bull-team. Hij blijft naast David Coulthard de tweede rijder van de renstal, zo maakte het team gisteren bekend. Eerder dit seizoen reed derde rijder Vitantonio Liuzzi al enkele races en na het spectaculaire ongeluk van Klien in Hongarije – hij viel al in de eerste ronde uit nadat hij over de kop was gegaan – werd algemeen aangenomen dat hij zijn plek zou verliezen. Het is onduidelijk welke coureur de laatste vier races van het seizoen rijdt voor Red Bull.

Jeroen Bleekemolen wordt testrijder bij het Nederlandse A1-team van Jan Lammers en Jos Verstappen. De 23-jarige autocoureur reed dit seizoen in de Benelux Racing League, voorheen kwam hij onder meer uit in de Duitse Formule 3 en de populaire toerwagenklasse DTM. Oprichter Lammers haalde onlangs oud-Formule 1-coureur Jos Verstappen binnen als coureur voor de nieuwe raceklasse. Bleekemolen zal ook fungeren als reserverijder. Voor het eind van dit jaar moet hij al een aantal keer testen in de nieuwe A1-bolide. De A1-klasse is een nieuwe racecategorie waarin coureurs het in gelijkwaardige wagens tegen elkaar opnemen.