Getronics in het rood door overnamekosten

De automatiseerder Getronics is in het eerste halfjaar zoals verwacht in het rood beland, onder meer door eenmalige kosten voor de integratie van de overgenomen branchegenoot PinkRoccade. Dat heeft Getronics vanochtend bekendgemaakt. De onderliggende resultaten waren boven de verwachtingen van analisten.

In het eerste halfjaar leed Getronics een nettoverlies van 10 miljoen euro. Voor de integratie van het begin dit jaar overgenomen PinkRoccade werd 16 miljoen euro uitgetrokken, terwijl het bedrijf ook nog een eenmalige kostenpost had van 15 miljoen euro wegens een conflict over dividend voor preferente aandelen.

Exclusief buitengewone kosten boekte Getronics een positief resultaat van 44 miljoen euro, tegen 27 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. De omzet ging met 11 procent omhoog naar 1,322 miljard euro, vooral als gevolg van de bijdrage van PinkRoccade.

Bestuursvoorzitter Klaas Wagenaar toonde zich vandaag voorzichting over het huidige marktklimaat: ,,De werelwijde ict-markt zal uiterst concurrerend blijven, waarbij vooral het vasteland van Europa economisch fragiel is. Economische rapporten laten zien dat Nederland en Italië, belangrijke markten voor Getronics, momenteel de zwakste economien hebben.''

Getronics houdt desondanks vast aan de verwachting dat het dit jaar een winstmarge realiseert van 5 procent op de omzet. Om dat te bereiken concentreert het bedrijf zich in toenemende mate op de divisie diensten, die een hogere winstmarge oplevert.

De integratie van PinkRoccade verloopt volgens Getronics volgens plan. Onderdeel daarvan is het schrappen van zeshonderd voltijdbanen in Groot-Brittannie en Nederland, terwijl er op de thuismarkt tegelijkertijd vierhonderd nieuwe ict'ers worden aangenomen.