Begonnen als bollenpeller

Afgelopen maandag had Piet de Vries (53) zijn eerste dag als directeur van de Keukenhof. Hiervoor was hij directeur van drie werkmaatschappijen van het beursgenoteerde Batenburg Beheer, een dienstverlener in de elektrotechniek. Zijn interesse voor de bloembollenteelt komt niet uit het niets, hij is geboren en getogen in de bollenstreek en had familie met bollenbedrijven. Ook heeft hij 16 jaar lang leiding gegeven aan een bedrijf dat tuinbouwcomputers leverde, die zaken als luchtvochtigheid en temperatuur tijdens de bollenteelt in de gaten konden houden. En uiteraard begon hij zijn loopbaan als bollenpeller. Over de Keukenhof zegt hij: ,,Het is en blijft het showvenster van de Nederlandse bollenteelt.'' Als directeur wil hij de continuïteit van de Keukenhof bewaken door te zorgen dat de verschillende kwekers voldoende aan bod komen en dat er veel bezoekers komen. Volgens hem is er de laatste jaren veel veranderd in de Keukenhof, wordt er meer gedaan aan scholing, kunst en cultuur en lezingen. ,,Het is meer dan een stilstaande tuin met een kleurenpracht.''

personalia@nrc.nl

    • Elske Schouten