Kromkamp bijna rond met Spaanse club Villarreal

Jan Kromkamp vertrekt zo goed als zeker naar Villarreal. De Spaanse voetbalclub heeft een principe-akkoord met AZ over een overgang van de rechtsback bereikt, zo deelde de Alkmaarse club mee. Naar verwachting komen beide verenigingen vandaag of morgen definitief tot overeenstemming. Kromkamp stond eerder deze zomer in de belangstelling van Valencia en FC Porto. De Spaanse club haakte op het allerlaatse moment af. FC Porto had zich op dat moment al met rechtsback Sonkaya versterkt. Kromkamp kan een vier- of vijfjarig contract bij Villarreal ondertekenen. AZ ontvangt volgens Spaanse mediaberichten circa 6 miljoen euro voor de 24-jarige international. Villareal speelt volgende week in de derde en laatste voorronde van de Champions League tegen Everton.