Lichaam overvaren meisje gevonden in recreatieplas

Het lichaam van het 13-jarig meisje uit Veghel dat afgelopen donderdagavond door een speedboot is overvaren in recreatieplas De Gouden Ham, is zaterdag gevonden. Het meisje was samen met haar 12-jarig zusje, dat lichtgewond raakte, aan het zwemmen. De bestuurder voer volgens de politie sneller dan de negen kilometer per uur die toegestaan is op De Gouden Ham. Het Watersportverbond heeft het ongeval aangegrepen om het politietoezicht op recreatieplassen te bekritiseren. Het verbond pleit voor meer controles en zegt dat er door een taakverschuiving tussen het Korps landelijke politiediensten (KLPD) en de regiokorpsen een gat is ontstaan in het toezicht op het water. Zo waren er eerder dit jaar op De Gouden Ham tijdelijk geen politiecontroles. Volgens een woordvoerder van het KLPD betrof dit ,,een weeffout'' en wordt er niet minder gecontroleerd dan voorheen.