Kanis wint WK fietscross

Willy Kanis is zaterdag in sportpaleis Bercy in Parijs wereldkampioene fietscross geworden bij de elite. De Kampense, die in Nederland geen tegenstand van betekenis heeft, bleef in een spannende eindstrijd de Australische Renée Junga en de Française Laetitia le Corquillé voor.

BMX, ook wel fietscross genoemd, staat over drie jaar in Peking op het olympische programma. Die opwaardering voedde de publieke belangstelling. Zaterdag zaten ruim 8.000 toeschouwers op de tribunes. De finale werd gekenmerkt door diverse valpartijen.

Bij de mannen was de Amerikaan Bubba Harris de beste. Hij bleef zijn landgenoot Mike Day voor. De Nederlander Robert de Wilde won de bronzen medaille. Bij de junioren was er voor Edgar Bisseling ook een bronzen plak.

In het Belgische Kluisbergen is gisteren de Fransman Jean-Christophe Peraud Europees kampioen mountainbike geworden. Hij hield zijn landgenoot en olympisch kampioen Julien Absalon achter zich. De Italiaan Marco Bui werd derde. Bij de vrouwen won de Noorse Gunn-Rita Dahle haar vierde Europese titel op rij.

BART BRENTJENS: pagina 13