CDA A'dam loost fractievoorzitter

Het bestuur van de CDA-afdeling Amsterdam heeft haar vertrouwen opgezegd in fractievoorzitter Lucy Spee, die namens de partij in de gemeenteraad zit. Reden zijn de maandelijkse vergoedingen die CDA-raadsleden onder verantwoordelijkheid van Spee ten onrechte ontvingen. Dat heeft CDA-afdelingsvoorzitter M. de Jong vandaag bekend gemaakt. Een onafhankelijk commissie had geconcludeerd dat de maandelijkse vergoedingen, afkomstig van subsidiegeld, onrechtmatig verstrekt werden. Die commissie onderzocht de vergoedingen naar aanleiding van een rapport van de gemeentelijke accountantsdienst over de bestedingen van de fractievergoedingen van eind april. Oud-wethouder F. Huffnagel trad in mei af. Hij was vergeten zijn extra onkostenvergoeding bij de belastingdienst op te geven.