Agassi wint tennistoernooi van Los Angeles

Andre Agassi heeft gisteren het tennistoernooi van Los Angeles gewonnen. De Amerikaan, als eerste geplaatst, versloeg in de finale de Luxemburger Gilles Muller. Het werd 6-4 en 7-5 voor Agassi.

Het betekende de 60ste toernooizege in zijn imposante loopbaan. De 35-jarige Amerikaan hield op het hardcourt van Los Angeles zijn 22-jarige tegenstander onder de duim. De overwinning zette hem in een illuster rijtje. Alleen Frank Parker, Roy Emerson en Jimmy Connors zijn er ook in geslaagd het toernooi van LA viermaal op hun naam te schrijven. ,,Dit voelt waanzinnig'', reageerde Agassi. ,,Dit is de beloning voor de zware arbeid die ik op de trainingsbaan lever. Aangezien me dit niet meer zo vaak overkomt, geniet ik er met volle teugen van.'' Het was de eerste toernooizege voor Agassi dit jaar. Hij maakte in Los Angeles zijn rentree nadat hij wegens een blessure twee maanden langs de kant moest blijven.

Kim Clijsters heeft er gisteren in Stanford voor gezorgd dat de Amerikaanse Venus Williams nog even moet wachten op haar 500ste zege in het proftennis. De Belgische versloeg de winnares van Wimbledon in de eindstrijd met 7-5 en 6-2.

Voor Clijsters was het haar derde eindzege in Stanford en de 25ste toernooiwinst in haar loopbaan. De 22-jarige Belgische stijgt vandaag naar de tiende plaats op de wereldranglijst.

De Argentijn Guillermo Coria behaalde gisteren in het Kroatische Umag de negende toernooizege in zijn loopbaan. De finalist van Roland Garros in 2004 versloeg in de eindstrijd de Spanjaard Carlos Moya in drie sets: 6-2, 4-6 en 6-2. Een andere Argentijn, Gaston Gaudio, won gisteren het toernooi van Kitzbühel. De als derde geplaatste tennisser versloeg in de finale de ongeplaatste Spanjaard Fernando Verdasco in vier sets: 2-6, 6-2, 6-4 en 6-4. Het was voor Gaudio zijn vijfde titel dit jaar.