Ontslag hoofd Andersen-viering

Het hoofd van de viering van de tweehonderdste geboortedag van Hans Christian Andersen heeft ontslag genomen. Anker Boye kondigde zijn vertrek aan nadat duidelijk werd dat een grote show op de Deense tv op 2 april, bedoeld om geld in te zamelen voor literaire programma's in de Derde Wereld, is uitgelopen op een verlies van miljoenen dollars. Boye kreeg al hevige kritiek voor het op het laatste moment inhuren van Tina Turner, die een miljoen dollar vroeg voor haar optreden. In de tv-show – beschreven als het grootste Deense culturele evenement ooit – waren ook de Deense koningin Margarethe II, Roger Moore, Isabella Allenda en ex-voetballer Peter Schmeichel aanwezig. Van de 35.000 kaarten werden er 28.000 verkocht en diverse Europese landen besloten op het laatst de show niet uit te zenden. Het totale verlies komt uit 5,8 miljoen dollar.