Aldus...

,,Uitgeschakeld zijn tijdens een campagne is zo ongeveer het ergste wat me kan overkomen en daarom is het ook echt fijn om beterschapswensen vanuit het hele land, ja zelfs vanuit het buitenland te krijgen.'' SP-leider Jan Marijnissen, die geveld is door een hernia, op zijn weblog.

,,De Europese Grondwet is niet dood maar wel zwaargewond.''

Romano Prodi, oud-voorzitter van de Europese Commissie, in het Belgische dagblad De Morgen.

,,Hoewel het de vraag is of het Grondwettelijk Verdrag de beste primeur is voor een referendum, is het enorme debat en de belangstelling van de bevolking wel een bewijs dat een referendum de interesse in de politiek bevordert.''

Vice-premier Gerrit Zalm (Financiën, VVD) op zijn weblog.

,,Een socialere Grondwet is een complete illusie.''

Jean-Luc Dehaene, lid van het Europees Parlement en ex-premier van België in het Belgische dagblad De Morgen.